نرم افزارهای طراحی 3بعدی
مهندسان، طراحان گرافیک، طراحان صنعتی و مدلسازان با نرم افزارهای طراحی 3بعدی سروکار دارند و بیشتر وقت خود را در حال سرو کله زدن با این نرم افزارها برای ساخت و ایجاد طراحی 3بعدی در حوزه کاری خود هستند.
ما در حکینو برای پیاده سازی طراحی 3بعدی که در نهایت توسط دستگاه برش لیزری انجام می شود از نرم افزارهای طراحی 3بعدی استفاده می کنیم که در این نوشته با مهمترین آن ها آشنا خواهید شد و اگر تمایل داشته باشید وارد حوزه طراحی شوید از قبل با این نرم افزارها آشنا شده باشید.
معمولا نرم افزارهای طراحی و گرافیکی به منابع سخت افزاری نسبتا قوی نیازدارند تا بتوانند عملکرد خوبی بر روی سیستم شما داشته باشند و شما نیز به راحتی بتوانید از آن ها استفاده کنید.
توسعه دهندگان نرم افزارهای طراحی 3بعدی نیز سعی بر این دارند که نرم افزارها با حداقل کانفیگ روی سیستم ها اجرا شود. اما در مجموع با مقدار رم 8تا16 گیگابایتی، پردازنده corei3 اما نه کمتر ، هارد با فضای مناسب و یک کارت گرافیک خوب می توانید از پس نصب و رندر گرفتن از این نرم افزارها بر بیایید.
نرم افزار 3d max
3D Max همانطور که از نام این نرم افزار پیداست، ابزاری است برای طراحی در فضای 3 بعدی و خلق کاراکتر در محیط آن، تری دی مکس محصول کمپانی محبوب Autodesk می باشد که نرم افزارهای طراحی 3بعدی دیگری نیز تولید کرده است.
از نرم افزار 3dmax در پروژه های مختلفی در حوزه معماری، ساخت و ساز، دکوراسیون داخلی نیز استفاده شده است، همچنین در پروژه طراحی جلوه های ویژه در انیمیشن ها و بازی های رایانه ای نیز از 3dmax استفاده می کنند.
نرم افزارهای طراحی 3بعدی مهندسی
اتوکد Auto Cad
اتوکد از معروفترین و کاربردی ترین نرم افزارهای طراحی، ترسیم نقشه های صنعتی و مدلسازی 2بعدی و 3بعدی، اتوکد از محصولات کمپانی مشهور اتودسک است که محصولات دیگری نیز در حوزه طراحی ارائه کرده است.
اتوکد چه قابلیت هایی دارد؟
داشتن المان های انعطاف پذیر در طراحی که باعث می شود هر گونه که دلخواه شماست طرح خود را پیاده سازی کنید.
امکان حاشیه نویسی و توضیحات در کنار نقشه ها
از همه مهمتر قابلیت بازیابی فایل های از دست رفته
ترسیم 2بعدی و 3بعدی و چرخش 360
همچنین می توانید نمودارهای اتوکد را با نمودارهای اکسل ترکیب کنید
سازگاری نرم افزار اتوکد با اکثر پردازنده های گرافیکی
Altair Hyper work desktop
کمی اسمش سخته اما در مقابل نرم افزاری قدرتمند است برای شبیه سازی، تجزیه و تحلیل سیستم های مولتی فیزیک و المان محدود
نرم افزار های گرافیکی طراحی 3بعدی
ZBrush pixologic
نرم افزار طراحی 3بعدی که قصد معرفی داریم، Zbrush نام دارد که مجسمه سازی و ساخت مدل ها و طرح های سه بعدی و دو و نیم بعدی ، بافت دهی و نقاشی را با هم درمی آمیزد. تکنولوژی خاصی که این نرم افزار از آن استفاده می کند Pixol نام دارد.
این تکنولوژی اطلاعات مربوط به نورپردازی ، رنگ ، نوع جنس و میزان عمق را برای اشیای حاضر در صحنه ذخیره می کند. وجه تمایز Zbrush با سایر نرم افزارها این است که این نرم افزار بیشتر شبیه ساخت مجسمه سازی است.
شرکت هایی مانند Electronic Arts و ILM از این نرم افزار برای ساخت و طراحی مدل ها با رزولوشن بسیار بالا با بیش از ۴۰ میلیون ضلع استفاده می کنند. این شرکت ها در زمینه ساخت بازی و فیلم و انیمیشن فعالند و به همین خاطر از این ویژگی این نرم افزار بهره می برند.
این نرم افزار از تکنولوژی سطوح دینامیک رزولوشن استفاده می کند تا از طریق آن به کاربر توانایی انجام تغییرات کلی و جزئی را روی مدل هایش بدهد. اصلی ترین ویژگی این نرم افزار که باعث معروفیت آن نیز شده است این است که می تواند جزئیات را با فرکانس متوسط به بالا طراحی کند که قبلا توسط Bump map ها طراحی می شدند.
Blender
Blender یکی از برنامه های محبوب و رایج برای طراحی 3بعدی به شما می رود که البته رایگان هم هست. نرم افزار مذکور، مناسب برای افرادی است که قصد دارند مدل سازی و طراحی را به صورت رایگان شروع کنند. دلیل این موضوع این است که افراد قادر هستند از تمامی ابزارهای نرم افزار استفاده و به مرور مدل سازی و طراحی را فرا بگیرند. این نرم افزار به صورت متن باز یا Open Source منتشر شده و همین باعث می شود تا از ابتدای پروژه خود به مدل سازی ، انیمیشن سازی ، شبیه سازی رندر، ردگیری حرکت ، ساخت و طراحی کامل بازی و بسیاری از امور دیگر بپردازید.
با بهره گیری از این نرم افزار قادر خواهید بود کارهایی مانند مدل سازی یک الگو، باز کردن UV ، شبیه سازی مایعات، بخش های پوستی، مفصل ها و استخوان بندی های بدن کاراکترها ، جان بخشی ، پردازش کارها و دیگر شبیه سازی ها را انجام دهید.
سه سیستم عامل مکینتاش ، لینوکس و ویندوز قابلیت اجرا کردن Blender را دارند. برخی ابزارهای Blender توانایی های پیشرفته ای مانند شبیه سازی اجسام صلب ، حرکت های نرم در بدن ، نشان دادن حالت طبیعی مایعات ، طراحی کاراکترهای قدرتمند و ویرایش بخش های مختلف بر پایه ابزارهای مدل سازی و انیمیشن سازی را دارند.
همچنین با Blender می توانید چند مرحله و کار را برای تکمیل محصول نهایی انجام دهید. این در حالی است که بعضی از نرم افزارها این ویژگی را ندارند. با استفاده از این نرم افزار طراحی 3بعدی، شما به ابزارها و امکانات برای طراحی و مدل سازی دسترسی دارید و البته برای تسلط کامل باید کمی صبوری کنید تا بتوانید ابزارهای جالب در این نرم افزار را پیدا و از آنها برای هرچه بهتر شدن مدل خود استفاده کنید.
Cineme 4D
اگر قصد ساخت و ارائه پروژه ای پیچیده دارید بهترین انتخاب برای شما نرم افزار طراحی 3بعدی Cinema 4D است. شرکت Maxon این نرم افزار را ارائه کرده و تمرکز خود را برای طراحی و مدل سازی های پیشرفته به طوری که می توان لایه های پیچیده را برای پروژه های هنری اختصاص دارد، منعطف کرده است.
کاربران در هنگام استفاده از بخش های مختلف نرم افزار می توانند از بخش Help و راهنمایی هر قسمت استفاده کنند. برای این نرم افزار به طور مکرر آپدیت منتشر می شود که همین امر باعث می شود تا ابزارهای این برنامه مرتب به روز شوند تا بتوانند کیفیت خروجی را به حداکثر برسانند. با Cinema 4D می توان مدل سازی به صورت رویه ای و یا چند ضلعی، جان بخشی و متحرک سازی ، نورپردازی ، تشکیل بافت ، رندر و کوچکترین خصوصیات مدل های سه بعدی را به نمایش درآورد.
چهار مدل از این برنامه توسط شرکت Maxon ارائه شده که عبارتند از:Cinema 4D Prime برنامه اصلی ، Brodcast که یک نسخه برای موشن گرافیک ، Visualize یک نسخه برای طراحی معماری و Studio که همه موارد ذکر شده را پوشش می دهد.
Autodesk Maya
نرم افزار Autodesk Maya که معروف به مایا است، نرم افزار طراحی 3بعدی است که برای سیستم عامل های ویندوز، OS X و لینوکس عرضه شده است. این نرم افزار در ابتدا توسط شرکت Alias Systems برنامه نویسی شد اما حالا به شرکت Autodesk تعلق دارد و توسط همین شرکت هم توسعه داده می شود. از این نرم افزار برای ایجاد برنامه های سه بعدی تعاملی و جمعی مانند بازیهای کامپیوتری و ویدئویی ، انیمیشن ها ، سریال های تلوزیون و جلوه های بصری استفاده می شود.
صحنه های تولید شده را می توان در فرمت های بسیاری خروجی گرفت که البته فرمت پیشفرض بر روی Maya Binary قرار دارد. در نرم افزار مایا، ساختار گرافیکی گره مانندی وجود دارد به این معنی که هر صحنه یک گره دارد و هر گره ویژگیها و خصوصیات منحصربه فرد خود را دارد. به طبع آن، خروجی که نمایش داده خواهد شد مجموعه ای از گره های متصل به یکدیگر است که به اطلاعات یکدیگر هم متصل هستند و زنجیره وار عمل می کنند. برای آن که بتوان راحت تر این شبکه ها را مشاهده نمود دو نمودار Dependency و Directed Acyclic تعبیه شده است.